5 tips voor een goede powerpoint presentatie

Kan een Powerpoint presentatie daadwerkelijk een potentiële klant overhalen klant te worden? Dat ligt helemaal aan uzelf! Hieronder vind u 5 tips om een goede presentatie op de been te zetten:

1. Duidelijk verhaal
Begin duidelijk met het hoofdonderwerp, en werk deze uitgebreid uit in het middenstuk aan de hand van onderzoek en resultaat. Hierdoor creëer je overzichtelijkheid en interesse.
Eindig vervolgens je presentatie met een duidelijk slot waarbij je in beeld brengt wat jij ziet als de oplossing voor het probleem. Gebruik Powerpoint om het verhaal dat je verteld in beeld te brengen.

2. Zorg voor overzicht in de presentatie
Wanneer er teveel drukte is op een beeld kan het zijn dat het publiek de concentratie en interesse snel zal verliezen. De aandacht zal direct afnemen bij een visueel beeld waar geen overzicht is waar te nemen.
3. Hou dezelfde lay-out aan
Wanneer u dezelfde lay-out aanhoudt als die van uw bedrijf zorgt het voor een geheel. Zo kunt u de kleuren en de lay-out van de website gebruikten, kijk daarbij goed naar het logo en wat het bedrijf wil overbrengen. Hierbij kunt u bij elke slide een logo toevoegen van het bedrijf. Hierdoor laat u elke keer het merk wat u wil verkopen terugkomen. Gebruik hierbij ook altijd hetzelfde lettertype. Uit onderzoek is gebleken dat het voor mensen minder fijn is om een langere tijd naar een witte achtergrond met zwarte letters te kijken.

4. Kijk uit met animatie
Animatie in Powerpoint kan voor een leuk visueel beeld zorgen bij een presentatie. Zorg ervoor dat je dit wel met mate doet omdat het anders teveel gaat afwijken van het hoofddoel. Doe dit dus alleen op momenten wanneer je denkt dat het echt nodig is.

5. Powerpoint als hulpmiddel
Wanneer je een presentatie geeft bent je het middelpunt van de aandacht. Zorg ervoor dat je deze aandacht behoudt en je niet teveel gaat leunen op je presentatie.
Uiteindelijk moet jij het merk verkopen, en daarvoor is de Powerpoint presentatie dienend als ondersteuning en een juist beeld te creëren bij het publiek.
Het is dus de bedoeling dat de Powerpoint presentatie en hetgeen wat u verteld elkaar versterken, en dus niet elkaar vervangen.

Daarnaast is een goede voorbereiding door het verhaal dat je wilt vertellen meerdere malen te herhalen en de presentatie ook meerdere malen door te nemen ook zeer belangrijk.

Opzoek naar een training in de IT? Volg dan een IT Cursus

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *