Bachelor of Art and Technology: Game Design & Development

Game Design and Development is een afstudeerrichting waarmee je titel van Bachelor of Art and Technology kan behalen. Deze richting stoomt vele creatieve talenten klaar voor verschillende functies binnen de game- industrie, met level designer en game designer.

Je leer vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van level design, conceptontwikkeling en game design. Daarnaast kun je je specialiseren in een secundaire discipline; namelijk, art of development. Tijdens je studie werk je individueel en in teams. Je gaat aan de slag met verschillende soorten platformen zoals pc-games, console games, alternate reality games, game voor de mobiele telefoon en webgames.

 

Wat ga je leren?

Je leert werken in een multidisciplinair game-team, waarbinnen je een sterke eigen rol hebt;
• Naast de kennis die je opdoet op gebied van level design en game design beschik je ook over de kennis op andere gebieden als animatie, techniek, productie, texturing, modelling en vormgeving. Je leert om te gaan met professionele ontwikkelsoftware en game engines.
• Je leert als designer kritisch nadenken over toekomstige games en wat voor rol deze games hebben in onze maatschappij.
• Als ontwerper leer je hoe je alle disciplines in een team zodanig kunt samenvoegen, dat de uiteindelijke speelbaarheid van een game een hoog niveau kan bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *