Computergebruik in Nederland

Uit onderzoek blijkt dat van alle volwassen Nederlanders 87% dagelijks gebruik maakt van het internet. De gebruikers van internet halen veel voordeel uit het internet.

Het grootste voordeel voor de internetgebruikers is dat ze via internet eenvoudig een webshop kunnen zoeken waar het product dat ze willen het goedkoopste wordt aangeboden. Ook wordt er via internet steeds vaker gesolliciteerd en gezocht naar vacatures. Door middel van internet is meer dan de helft van de Nederlanders op de hoogte van informatie van de overheid en 58% meer contact met familie door het gebruik van internet. Van alle internetgebruikers maakt ruim 70 procent gebruik van een Social Media netwerk, waarbij het meeste gebruik wordt gemaakt van Facebook.

Maar door de razendsnelle veranderingen in de technologie is het lastig om van alles op de hoogte te blijven. Sommige mensen profiteren minder van het internet omdat het vaak nog lastig is en niet alles duidelijk is. Om beter met de computer om te gaan en ook het internet kan er altijd een computercursus gevolgd worden om nieuwe kennis te vergaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *