De specialiteit van een tegelzetter

Zoals de naam al zegt is een tegelzetter een specialist op het gebied van zetten en leggen van wand- en vloertegels. Naast de specialiteit van het tegelzetten heeft de tegelzetter over het algemeen ook ervaring op het gebied van stukwerk, deze ervaring is nodig om de tegels daadwerkelijk vast te kunnen zetten of leggen tegen de wand of de vloer. Het op een juiste manier aanbrengen van tegels is echt vakmanschap en alleen met echt vakmanschap kan er een net resultaat geleverd worden.

Tegels Plaatsen

Een tegelzetter is voornamelijk bezig met het plaats van tegels. De meeste ruimtes die betegeld moeten worden zijn voornamelijk de badkamer en het toilet. Echter kunnen andere onderdelen van een woning of gebouw ook betegeld worden, denk bijvoorbeeld aan:

  • Keukens
  • Doucheruimtes van zwembaden
  • De hal van een woning of een gebouw
  • De woonkamer

 

Dit zijn allemaal mogelijke locaties waar je als tegelzetter werkzaam kan zijn naast de badkamer en toiletruimte.

De vaardigheden van een tegelzetter

Een echte tegelzetter bezit de volgende vaardigheden die ervoor zorgen dat er kwalitatief werk geleverd kan worden:

  • Nauwkeurigheid
  • Resultaat gericht
  • Waterdicht kunnen tegelen
  • Kennis en omgang van materialen

 

Dit zijn belangrijke vaardigheden die een metselaar moet beheersen om ervoor te kunnen zorgen dat het werk dat geleverd voldoet aan de verwachtingen van de eindgebruiker.

Opleiding tot tegelzetter

De echte vakmensen op het gebied van tegelwerken hebben ooit hun MBO diploma behaald op niveau 2,3 of 4. Deze opleiding tot tegelzetter is erg vakgericht en zal je opleiden tot een erkend tegelzetter. Als volleerd tegelzetter naar je opleiding ben je instaat om de aangeleerde en ontwikkelde vaardigheden op een juiste manier toe te passen in de praktijk. Dat is omdat je alles geleerd hebt tijdens je opleiding op theoretisch vlak en praktijkgebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *