Een opleiding praktijkdiploma boekhouden

Ben je handig met cijfers en zou je graag willen werken bij de financiele adminstratie en betrokken worden bij de bedrijfseconomische processen van een bedrijf? Dan is een opleiding PDB misschien wel iets voor jou.
Bij een opleiding PDB, leer je een goed inzicht in een financiele administratie te krijgen en wordt je geinformeerd over de bedrijfseconomische processen van een organisatie. Met het diploma PDB op zak zal je zelfstandig de boekhouding van een kleine of middelgrote onderneming kunnen voeren. Er is veel vraag naar medewerkers met een diploma PDB ook in grote organisaties.
Men kan een opleiding PDB volgen bij Fabius Opleidingen. Voor deze opleiding heeft men geen specifieke vooropleiding nodig. Als je wilt opgaan voor het examen voor de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden, is het echter wel vereist om in het bezit te zijn van het diploma Basiskennis Boekhouden en het diploma Basiskennis Calculatie, welke ook bij Fabius Opleidingen te behalen zijn.

Als je deze opleiding wilt volgen, betekend dit dat je 28 lessen van drie uur zal gaan volgen, welke worden opgedeeld in twee aparte onderdelen.
-Financiële Administratie & Kostprijscalculatie
-Periodeafsluiting & Bedrijfseconomie

Financiële Administratie & Kostprijscalculatie

In het onderdeel Financiële Administratie & Kostprijscalculatie zal men voornamelijk aandacht besteden aan de relatie tussen de kostprijs en de administratie, het presenteren van financiële rapportages en het analyseren van diverse overzichten.

Periodeafsluiting & Bedrijfseconomie

Bij dit onderdeel wordt er verder ingegaan op de bovenstaande onderwerpen, en komen ook onderwerpen zoals aandelen en obligaties, specifieke financiële berekeningen en relevante juridische aspecten aan bod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *