ICT ook voor vrouwen!

Het grootste deel van de werknemers meldden dat het aantal vrouwen op de ICT afdelingen uit 1 tot 3 bestond. Dit terwijl de meeste ICT afdelingen in het onderzoek werken met meer dan 21 personeelsleden. Dit si nog heel erg weinig, hoewel hier nog steeds wel een lichte stijging in te zien is, zijn de resultaten schrikbarend.
Een van de redenen die vrouwen aangeven is dat zij het moeilijk vinden om in een sector te werken welke door vooral mannen wordt gedomineerd. Daarnaast gaan ze er vanuit dat ze achtergesteld zullen worden wat betreft loon en veel last zullen krijgen met seksisme en verroeste onderlinge verhoudingen.
Een goede oplossing voor de werknemers, en dan voornamelijk de vrouwen, in deze sector zou thuiswerken zijn. Zo blijft er meer tijd over voor het gezin, wordt het milieu hier bij gebaat en zal dit zorgen voor een betere levensbalans. Ook de ondernemers proberen hier steeds meer een steentje aan bij te dragen, vrouwen die nu bijvoorbeeld een Microsoft training afronden kunnen vaak rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *