Kies een bouwopleiding

Als je een opleiding wilt gaan volgen is het raadzaam om er goed over na te denken welke opleiding het moet gaan worden. Het is natuurllijk afhankelijk van wat voor een type persoon je bent welke opleiding het beste bij je past. En op welk niveau je een opleiding wilt gaan volgen. Ga je voor een HBO of een MBO of ben je er nog niet helemaal aan uit. Er zijn op elk niveau verschillende opleidingen die je kunt volgen. En dan maakt het ook nog niet uit welke richting dat je op wilt gaan. De keuze is ruim genoeg.

Welke opleiding

Welke opleiding je gaat kiezen hangt grotendeels af van je interesses. En van je kunnen. Veel mensen zijn niet echt handig, en die zullen niet snel een technische opleiding volgen. Dan is een kantooropleiding een stuk praktischer en zal hier meer rendement uit gehaald worden. Mensen die wel handig zijn en helemaal niet op kantoor willen zitten. Dan is een opleiding gericht op techniek misschien juist wel meer in de goede richting. Ook hierin is natuurlijk een onderscheid te maken. Je hebt hogere technische opleidingen waarbij je wellicht wel op kantoor terecht komt. Maar je hebt ook de ‘normale’ bouwopleidingen. Een kleine greep uit de bouwopleidingen die je onder andere kunt volgen:

 

  • timmerman
  • metselaar
  • tegelzetter

 

Dit zijn beroepen die je op elke bouw terug ziet. Er is gelukkig ook weer veel vraag naar deze beroepen, want tijdens de economische crisis is hier een terugval in geweest. Maar door de verbetering van onze economie is hierin weer een positieve trend te bespeuren. Maar wat doe je tijdens het werk als timmerman, metselaar of tegelzetter allemaal? En hoe zien de opleidingen eruit? Is het nodig om een gedegen opleiding te volgen? En wat zijn de vervolg mogelijkheden allemaal? Dit kunnen allemaal vragen zijn die je hebt bij het kiezen van een opleiding. Het is natuurlijk belangrijk om te weten of er mogelijkheden zijn na je opleiding. Want misschien wil je juist doorgroeien en niet blijven hangen in één functie. Misschien wil je juist wel een leidinggevende functie. Dan kun je een opleiding volgen tot uitvoerder. Maar het kan ook zijn dat je tijdens je werk of stage toch zoiets hebt dat je niet je leven lang op de bouw wilt blijven. Dan is een vervolgopleiding tot calculator of werkvoorbereider ook een mogelijkheid waar je aan kunt denken. Kortom, wil je een bouwopleiding volgen, dan zijn er ook voldoende mogelijkheden voor je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *