Leeftijdsgrens Linkedin verlaagt

Linkedin gaat zich meer op scholieren en studenten richten. Ze gaan daarom onder andere de leeftijdsgrens in Nederland van 18 naar 16 verlagen. Daarnaast konden tot op heden alleen bedrijfsinstellingen en gebruikers Linkedin gebruiken, maar daar komt ook verandering in.

Onderwijsinstellingen zoals universiteiten en hogescholen gaan ook de optie krijgen om een profiel op Linkedin aan te maken. Op die manier moet het eenvoudiger voor studenten worden om hogescholen en universiteiten te ontdekken voor studies of stageplekken.

Linkedin werd in 2003 opgericht. Het zakelijke sociale netwerk groeit inmiddels volgens Linkedin met 2 leden per seconde.

Wat kunnen de scholieren nu?

Studenten en scholieren hebben bijvoorbeeld de optie om op de pagina van een hogeschool of universiteit te bekijken wat voor beroepen ze na een dergelijke studie kunnen uitoefenen. Het is ook mogelijk om contact te maken en te behouden met andere voormalige studenten. Daarnaast kunnen ze activiteiten van een school volgen. Via dit profiel kunnen ze bijvoorbeeld onderscheidingen, onderwijsprestaties, projecten en onderzoeksprogramma’s bekijken.

Om deze nieuwe diensten voor scholieren beschikbaar te maken, zij die mbo- of hbo-opleiding willen beginnen, verlaagt Linkedin in Nederland de leeftijdgrens vanaf 12 september van 18 naar 16.

Linkedin telt op dit moment 4 miljoen Nederlandse gebruikers. Dit houdt in dat meer dan een kwart van alle volwassen Nederlanders lid is van het sociale netwerk. Mannen zijn hierin met 60 procent vooralsnog een meerderheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *