Leiderschap en ondernemerschap

leiderschap
Leiderschap in startende bedrijven lijkt misschien een vreemd onderwerp. Want wat betekend leidinggeven nu aan 3 of 4 mensen. Het onderwerp leiderschap wordt vaak in verband gebracht met visionaire CEO’s van grote multinationals met meer dan 100 werknemers en niet aan kleine zolderkamer bedrijfjes. Toch blijkt leiderschap voor beginnende ondernemers net zo belangrijk te zijn als bijvoorbeeld marketing of verkoop.

Ondernemen en innovatie gaan vaak gepaard met een onzekere toekomst en een voortdurend veranderende omgeving. Binnen deze context kan leiderschap juist uitkomst bieden, het ontwikkelen van een gezamenlijke visie en de capaciteit goed verdelen over de verschillende projecten kan het bedrijf veel verder brengen. Daarnaast is het goed om werknemers te betrekken en verschillende taken en verantwoordelijkheden te geven om de druk te verdelen maar ook om betrokkenheid te genereren.

Het is dus van belang om ervoor te zorgen dat er een gezamenlijke klimaat binnen de onderneming heerst waar innovatie de mogelijkheid krijgt. Hoe zorg je dat een team versneld als het druk is en dat iedereen dezelfde doelen nastreeft dat zijn vragen waar je met goed leiderschap invulling aan kan geven.

Daarnaast blijkt ook dat ondernemers problemen ondervinden met leiderschap. In het begin ging dit namelijk vanzelf omdat dezelfde normen en waarden gedeeld werden. Je eerste werknemers wilde namelijk graag dat het bedrijf op een bepaald niveau kwam en wilde best een extra steentje bijdragen wegens sympathie voor de ondernemer. Naarmate het bedrijf is gegroeid verandert dit en krijgt de ondernemer meer de rol van manager. Zorg ervoor dat je hiervan leert en dat jou dit niet overkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *