Nieuwe vorm van online opleiden

Er is in de online opleidingswereld een nieuw concept op de markt: Life Long Learning. Dit is een nieuwe unieke manier van leren van icttrainingen.nl

De gebruiker krijgt met Life Long Learning onbeperkt toegang tot een database met opleidingen. Deze database bevat een grote bibliotheek van online opleidingen waar de gebruiker onbeperkt gebruik van kan maken. Vervolgens wordt er naast de opleiding, een online oefenomgeving en een proefexamen aangeboden.

Voordelen

Met de nieuwe methode wordt geprobeerd te concurreren met de klassikale ICT opleiders. Momenteel sturen bedrijven het personeel nog vaak naar zo’n klassikale opleider. Een voordeel is dat een online ict opleiding vaak goedkoper is en beter werkt dan een klassikale training.
Verdere voordelen van online trainingen zijn
– De flexibiliteit. Een online training kan gestart en gestopt worden wanneer het uitkomt. Hierdoor is de productiviteit ook hoger dan wanneer er een verhaal wordt voorgedragen waar met een passieve houding naar geluisterd wordt.
– Het aanbod is groot en doelgericht. Geen eindeloze klassikale verhalen, maar een doelgerichte aanpak die zorgt voor een snelle kennisstijging.
– Besparing van tijd en geld.

Ouderen met een ICT achterstand

Het is nooit verkeerd om de ICT kennis van het personeel verder bij te spijkeren. Het blijkt dat veel personeel de nodige moeite heeft met het gebruiken van de computerprogramma’s. Volgens een onderzoek van de Universiteit Twente(UT) kunnen de mensen die minimaal 2 uur per dag achter de computer werken een groep aanwijzen die moeite heeft met de ict programma’s.
Het blijkt dat de gemiddelde oudere werknemer ondersteuning kan gebruiken. Vooral bij lager opgeleiden worden de problemen als het grootst ervaren.
Voor deze mensen zou een online ict training goed van pas komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *