Red een kind met EHBO

Een kind ziet vaak geen gevaren, en dit kan heel gevaarlijk zijn. Voor volwassenen is het heel vanzelfsprekend dat je je kunt verbranden aan een hete theepot, maar voor een kind is dit niet vanzelfsprekend. Vooral als ze op de leeftijd komen dat ze van alles gaan ontdekken en willen aanraken, kan het heel lastig zijn. Als je kindje kan lopen en er dus op uit gaat binnen het huis, moet je constant een oogje in het zeil houden. Het is wel een belangrijke fase voor je kindje; het ontdekken. Je kunt wel honderd keer tegen je kindje zeggen dat hij of zij niet aan de hete theepot moet komen, omdat dat pijn doet. Maar toch is je kindje nieuwsgierig en wil van alles vasthouden. Vaak zeggen ze dat je pas echt leert door te ontdekken, in dit geval is dit echter niet zo’n goed plan. Het kan namelijk een flinke verbranding opleveren als je je kindje zijn of haar gang laat gaan.

 

Stel dat er toch iets gebeurt, weet jij dan hoe je moet handelen? Ook als er een ander kindje komt spelen, wil je graag dat je juist kunt handelen als er een ongelukje gebeurt. Dit kun je leren op een cursus EHBO aan kinderen. Dit kan niet alleen heel fijn zijn voor je eigen kind, maar ook voor andere kinderen. Als je de verantwoordelijkheid hebt over andere kindjes, kan deze cursus EHBO aan kinderen je een gerust gevoel geven. Jij weet namelijk wat je moet doen als er een ongelukje gebeurt.

 

Cursus EHBO aan kinderen

Misschien denk je er wel over om te beginnen aan een cursus EHBO aan kinderen. Maar wat leer je nou eigenlijk precies? Als je deelneemt aan een cursus EHBO aan kinderen ga je vooral in op levensreddende handelingen aan kinderen. Je leert hoe je de kleinere zaken het best kan aanpakken, zoals een wondje verzorgen of een pleister plakken. Echter leer je ook hoe je beroertes en flauwtes kunt herkennen en wat je in zo’n geval moet doen. Het kan heel fijn zijn als je hiervan op de hoogte bent. De opleiding EHBO aan kinderen duurt 1 werkdag, dus hier hoef je het ook niet voor te laten. Er is geen toetsing, maar je kunt wel een certificaat van deelname ontvangen. Ook kan het zelfs zo zijn dat je zorgverzekeraar deze cursus gedeeltelijk of helemaal vergoed.

 

Na de cursus EHBO aan kinderen

Als je de cursus EHBO aan kinderen hebt afgerond, kun je je veel zekerder voelen. Vooral als je je voorheen niet zeker voelde over de vraag of je je kindje wel goed kon helpen bij een ongelukje, zal deze cursus je veel helpen. Ook voor vriendjes of vriendinnetjes die komen spelen kan het fijn zijn. Het kan altijd wel van pas komen, en misschien kan je er zelfs wel het leven van een kindje door redden.

 

child-817368_640

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *