Secretaresses hebben vaak tegenovergesteld karakter van hun baas

Het beeld van de secretaresse is de laatste jaren drastisch veranderd, en terecht! Een secretaresse is allang al niet meer een grijze muis die kopietjes en koffie uitdeelt op een vergadering, zij is een volleerd rechterhand van haar manager. Niet alleen ondersteunt ze hem of haar administratief, maar draagt ook zorg voor de planning en coördinatie van verschillende werkzaamheden. Met de uitbreiding van hun takenpakket, is het vak ook zwaarder geworden en kampen steeds meer secretaresses met stress, ook omdat hun managers er blind van uit gaan dat het secretariaat alles wel oplost.

Juist door die houding kunnen er conflicten ontstaan tussen manager en secretariaat. Secretaresses zijn vaak van nature zorgzaam, terwijl de gemiddelde manager prestatiegericht en competitief is ingesteld. Bij een opleiding secretaresse leer je veel, maar niet hoe je met een dominante manager om moet gaan, die jou zaken kwalijk neemt waar je niets aan kunt doen. Omdat de prestatiegerichte manager niets laat horen als dingen wél goed lopen, kunnen secretaresses zich erg ondergewaardeerd voelen, terwijl de manager juist dolblij is dat alles zo gesmeerd loopt.

De oplossing voor dit soort problemen is simpel; praat er op het juiste moment ontspannen over, dat scheelt voor beiden stress.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *