Studeren in Rotterdam

Rotterdam is een innovatieve en levendige stad. De vele bedrijven vormen samen een indrukwekkende skyline. Daarachter bevindt zich een gezellige stad met een bruisend centrum. Leuke restaurantjes, gezellige kroegjes en dan hebben we het nog niet eens gehad over de festivals die in de zomer plaatsvinden. Rotterdam is een stad waar je als student de tijd van je leven hebt. Rotterdam biedt toekomstmogelijkheden!

Erasmus Universiteit

De Erasmus Universiteit is één van de bekendste en grootste universiteiten van ons kleine kikkerlandje. De universiteit biedt tal van opleidingen aan. Of je nou cultuur, economie, psychologie of nanobiology wilt studeren, bij de Erasmus Universiteit is het allemaal mogelijk. Ga je niet naar de universiteit, maar wil je wel in Rotterdam studeren? Geen zorgen, Rotterdam beschikt over een groot aantal hogescholen en MBO onderwijs. Welke studie je ook gaat doen en op welk niveau dan ook, in Rotterdam kun je altijd terecht.

Studentenleven

Naast dat de scholen in Rotterdam goed aangeschreven staan, is het ook een hele gezellige stad. Je kunt je aansluiten bij één van de studenten- of studieverenigingen. Zo krijg je er meteen een hele groep nieuwe vrienden en vriendinnen bij. Zij kunnen je helpen met studeren, maar je kunt ook samen gaan sporten of lekker samen de kroeg in. In Rotterdam kun je elke denkbare sport beoefenen. Van topsporters tot de iets minder fanatieke sporters onder ons, alles loopt door elkaar. Er is dus geen enkel excuus om niet in conditie te blijven. Daarnaast kun je in Rotterdam volop cultuur snuiven of breng een bezoekje aan de bekende markthal.

Kijkje nemen

Ben jij van plan om in Rotterdam te gaan studeren en ben je nieuwsgierig naar de stad? Ga dan een keer een dagje naar Rotterdam en ervaar zelf hoe levendig de stad is. Je kunt gerust met de auto komen. Parkeren in Rotterdam is veilig en kan op veel verschillende plekken. Zet je auto in de parkeergarage en ontdek de stad te voet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *