Typen

Wanneer je een opleiding volgt of bijvoorbeeld een kantoorbaan hebt, zal er vaak van je worden gevraagd dat je kunt typen. Voor het volgen van een opleiding is het handig om opdrachten en essays te kunnen inleveren, bij een kantoorbaan zal je vaak te maken hebben met het verwerken van tekst, schrijven van e-mails e.d.

Met een typecursus of een computercursus leer je gemakkelijk te werken met tekstverwerker programma’s. Voor typen wordt ook wel vaak het woord tekstverwerking gebruikt, hiermee doelt men op de handelingen die men verricht om tekst te verwerken, waarbij men dus toetsen aanslaat op een typemachine of een toetsenbord. Vroeger typte men voornamelijk op typmachines, waarmee brieven en allerlei soorten teksten werden geschreven. Tegenwoordig wordt er eigenlijk bijna nooit meer van typemachines gebruik gemaakt, maar gebruikt men voornamelijk computers om teksten te verwerken. Sinds de komst van de computer behoort typen tot de dagelijkse werkzaamheden van veel werknemers in het bedrijfsleven. Ook ICT’ers die dagelijks met computers werken zoals bijvoorbeeld een systeembeheerder of een .NET ontwikkelaar zijn erg gebaat bij snel en blind typen.

Omdat het toetsenbord van een computer over een standaardindeling beschikt, is het mogelijk om blind te typen.  Hierbij kan men schrijven zonder op het toetsenbord te hoeven kijken waar de letters zitten. Dit kan men ook leren in een typ of computercursus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *