Verkoopmedewerker

Hou je van direct klantencontact, het verstrekken van informatie aan klanten en het beantwoorden van vragen? Dan is de functie verkoopmedewerker echt iets voor jou! Als verkoopmedewerker heb je tal van verschillende plekken waar je aan de slag kunt. Zo kun je bijvoorbeeld bij een informatiebalie, servicecentrum of receptie werken. Een hele veelzijdige functie dus.

 

De opleiding tot verkoopmedewerker

Als je verkoopmedewerker wil worden, begint dit natuurlijk met de juiste opleiding. Deze opleiding zou je bijvoorbeeld kunnen volgen bij Fabius opleidingen. De opleiding bestaat uit een basisopleiding tot Administratief Medewerker, hierna kun je doorstuderen voor Verkoopmedewerker. Deze twee opleidingen worden, waar mogelijk, zo veel mogelijk op dezelfde plaats gegeven. Hierdoor hoef je meestal geen problemen te ondervinden met het verplaatsen naar een andere lesplaats. Tijdens de opleiding verkoopmedewerker leer je vooral verschillende commerciële gesprekstechnieken. Je leert bijvoorbeeld hoe je een gesprek opent en afsluit, maar ook hoe je omgaat met klachten en hoe je een goede klantenservice kunt leveren. Dit is vaak erg belangrijk voor het imago wat je uitstraalt en het beeld wat de klant van je vormt. Dit is niet het enige wat je leert, want de verkooptechnieken komen natuurlijk ook aan bod. Je leert hoe je een product presenteert en hoe je het beste kunt onderhandelen.

 

Face-to-face contact met de klant

Tijdens de opleiding tot verkoopmedewerker wordt er extra aandacht besteed aan direct klantencontact. Direct klantencontact is erg leuk, maar ook erg belangrijk om aandacht aan te besteden. Als je face-to-face contact met de klant hebt, kun je natuurlijk meteen zien hoe de klant reageert op jouw product of dienst. Hierdoor kun je er goed op inspelen en met eventuele verkoopargumenten omgaan. Wanneer je dit op de juiste manier aanpakt, voelt de klant dat je echt geïnteresseerd in hem bent, hem goed begrijpt, en zijn wensen goed in de gaten hebt. Als dit je aanspreekt, is het zeker het overwegen waard om de opleiding te gaan volgen!

handshake-440959_640

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *