Waarom stage lopen of studeren in het buitenland?

Steeds meer opleidingen richten zich op de globalisering, waarin het steeds makkelijk wordt om van één land naar een ander land te reizen en producten en diensten uit andere landen te verhandelen. Bij het volgen van een opleiding worden dan ook steeds vaker mogelijkheden geboden om de desbetreffende opleiding in een andere taal te volgen. Deze studies worden voornamelijk in het Engels aangeboden, maar daarnaast komen ook talen zoals Spaans, Frans, Duits en Portugees voor.

Bij vele studies is het verplicht om een stage te lopen en/ of een scriptie te schrijven. Veel studenten kiezen ervoor om dit in Nederland te doen, maar er zijn vaak ook mogelijkheden om dit in het buitenland te doen. Waarom zou je buitenland stage lopen of een studie volgen in het buitenland?

Voordelen van buitenland stage – studie

Door het volgen van een stage of studie in het buitenland ga je een onvergetelijke tijd tegemoet. Hierdoor kun je je stage op een hele andere manier ervaren.  Hieronder zetten we de voordelen van een stage of studie in het buitenland op een rijtje.

1 Internationale ervaringaustralie

Door een deel van je studie in het buitenland te doen, kun je een internationale ervaring opdoen. Nederland is een land die zich erg veel richt op internationale handel, waarbij  bijvoorbeeld spullen geïmporteerd worden vanuit China en andere producten weer geëxporteerd worden naar de Australie. Heb je ervaring met het leven, wonen, werken in een ander land, dan heb jij altijd een stapje voor wanneer het gaat om werken bij een internationale onderneming.

2 Ontwikkeling van je talenkennis

De buitenlandse stage en studie kunnen een enorme bijdrage leveren aan je kennis van talen. Doordat in andere landen vrijwel altijd andere talen gesproken worden, zul jij ook in een andere taal moeten werken of studeren. Door de taal regelmatig te beoefenen zal je kennis en vaardigheden met de andere taal snel verbreden.

3 Ontwikkeling

Tijdens je studie doe je natuurlijk al ontzettend veel sociale en communicatieve vaardigheden op. Wanneer je naar het buitenland gaat, zal dit net even anders zijn. Je leert veel nieuwe mensen met verschillende culturele achtergronden kennen, waarbij jij je waarschijnlijk ook moet aanpassen. Je aanpassingsvermogen is een positieve ontwikkeling.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *