Wat is HTML?

Voor het verspreiden van informatie heeft men een universele taal nodig die door alle computers begrepen kan worden. Voor het internet heet deze taal HTML ofwel Hyper Tekst Markup Language. Om bijvoorbeeld een document op te slaan als HTML-document is het noodzakelijk dat het document als extensie opgeslagen wordt, door middel van .html of .htm erachter te plaatsen.  Vroeger mocht een extensie niet langer dan 3 karakters zijn, vandaar dat vroeger .htm gebruikt werd. De technologie heeft zich doorgezet en .html is daarom tegenwoordig evengoed mogelijk.

Wat heb ik nodig voor het leren van HTML?

Eén van de beste manieren om HTML te bestuderen is om de code te schrijven in een gelijkaardige editor of simpelweg in een schrift of kladblok. Een heleboel mensen beginnen met het maken van een website en gebruiken daarbij als editor; Frontpage of Dreamweaver. Software zoals Frontpage zijn allemaal hele leuke programma’s om de basistechnieken te leren, maar voor het leren van HTML is het verstandig om dit nog even achterwege te laten.

Tip:

Veel Windowsgebruikers hebben standaard een kladblok. Deze kan je vinden via de volgende route: Start à Programma’s à Bureau accessoires. Als je met een Macbook werkt kun je het best SimpleText gebruiken.
Wat we verder nodig hebben is een stevige browser zoals Firefox of Google Chrome om de webdocumenten te bekijken. Mozilla Firefox is een goed alternatief voor, de standaard geïnstalleerde, Internet Explorer. Waarom? Firefox bevat namelijk een heleboel handige tools die webmasters een hoop kopzorgen kunnen besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *