Wat is Java software?

Java is in 1995 door Sun Microsystems geïntroduceerd en is een programmeertaal en computerplatform. Eind jaren negentig werd Java redelijk populair en sindsdien is het bedrijf alleen nog maar gegroeid tot een echte wereldspeler. Java lijkt erg veel op C++ maar heeft een veel uitgebreidere klassenbibliotheek in de programmeertaal. Verwar hier Java (de programmeertaal) niet met scripttaal JavaScript, dit is weer een geheel ander programma welke gebuikt wordt om webpagina’s op te maken.

Het voordeel van Java is dat dit programma ‘platform independent’ is. Wat betekent dat deze op meerdere besturingssystemen kan draaien. Met Java kun je allerlei dingen doen, zoals bijvoorbeeld online gamen, chatten en je hypotheek berekenen. Vandaag de dag maken al meer dan 9 miljoen softwareontwikkelaars gebruik van het Java-platform en wordt gebruikt in talloze apparaten, bedrijfstakken, computers en netwerken.

Heb je interesse? Misschien is het dan interessant om een Java training te volgen. Voor ieder kennisniveau heb je een training zodat deze voor iedereen erg toegankelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *