Wat kan je leren in de bouw

De bouw staat erom bekend dat het een zeer divers markt is. Geen enkele dag is simpelweg gezegd hetzelfde. Is de bouw een sector die jou interesseert, maar weet je niet goed welke bouwopleiding je wilt? Dan vind je hier verschillende mogelijkheden.

Allround timmerman bouwplaats


Als een allround timmerman ben je werkzaam bij bouwbedrijven waar je timmerwerk verzorgt of bij een gespecialiseerd timmerbedrijf. Als een allround timmerman kan je werk krijgen bij nieuwbouwprojecten of bij verbouwing/renovatie van een woningen en kantoren.

Werkzaamheden die je tegen kan komen als allround timmerman zijn: Complexere timmerwerkzaamheden, werken met technische tekeningen, verzamelen van materialen en het uitvoeren van de nodige werkzaamheden zoals monteren en in elkaar zetten van producten.

Allround tegelzetter


zoals de naam al aangeeft werk je als een allround tegelzetter bij bedrijven die zich focussen op het zetten van tegels. Tegelzetten komt grotendeels voor bij nieuwbouwprojecten en bij renovatie aan woningen. Als tegelzetter werk je niet alleen binnen maar ook buiten met het plaatsen van tegels.

Het werk dat je als allround tegelzetter zal uitvoeren zullen de volgende taken zijn:
Lijmen van wand- en vloertegels,
Tegel werk bij wanden, trappen, zwembaden etc.
Tegels snijden in de juiste vormen en maten
Dit zijn veel voorkomende werkzaamheden voor een tegelzetter, waarbij oog moet zijn voor detail en precisie.

Betonstaallasser


Als een volleerd betonstaallasser kan je werkzaam zijn in de gehele branche van de betonstaalverwerking.

Met het beroep betonstaallasser houd je je bezig met het lassen van verschillende constructies. Deze constructies worden grotendeels gelast op lastafels met een lasapparaat. Zo kan je verbindingen met elkaar maken door het te lassen of door het staal te vlechten in de juiste positie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *