Werken als administratief medewerker

Er zijn steeds minder administratieve banen beschikbaar, dit komt onder andere omdat er steeds meer handelingen worden geautomatiseerd. Door de financiele crisis zijn er een hoop minder banen beschikbaar bij onder andere banken, dit omdat zij hard getroffen zijn door de crisis.

Wanneer je als administratief medewerker wilt gaan werken zijn er verschillende opleidingen die je kunt volgen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een opleiding administratief medewerker mbo, maar je kan ook voor een hbo niveau kiezen. Het salaris van een administratief medewerker is afhankelijk van de functie die uitgevoerd wordt, van kennis en opleiding.

 

Functie administratief medewerker

In Nederland zijn er een hoop mensen werkzaam op een administratieve afdeling. Het grootste deel van deze groep is werkzaam in de financiele administratie. Deze functie houdt in dat zij zich vooral bezig houden met het inboeken en verwerken van gegevens. Over het algemeen is een administratieve functie op mbo niveau. In bijna alle bedrijven is er een administratief medewerker in dienst. Het aantal administratieve medewerkers variert per bedrijf, bij een MKB onderneming gaat het vaak over een of twee mensen, daar waar het bij een groot bedrijf wel om een afdeling van tien tot honderd mensen kan gaan.

Een financiele administratie is belangrijk voor ieder bedrijf, anders kunnen de salarissen en rekeningen niet betaald worden. Daarnaast is het belangrijk om inzicht in de cijfers te hebben zodat je weet of er winst of verlies gemaakt wordt.

 

Vaardigheden financieel medewerker

Bepaalde eigenschappen zijn belangrijk voor iemand die in de administratieve sector wilt werken. Voor een administratief medewerker geldt dat ze geconcentreerd moeten werken en dat je er tegen moet kunnen om veel achter de computer te werken. Ook is het van groot belang dat een financieel medewerker accuraat en eerlijk werkt, een klein foutje kan al grote gevolgen hebben.

 

Salaris

Het salaris van een medewerker op de financiele afdeling kan enorm uiteen lopen. Zo verdient een starter die zich vooral bezig houdt met productiewerk ongeveer het minimumloon. Voor de complexere banen kan het salaris oplopen tot ongeveer 4.000 euro. Dit is dus een behoorlijk verschil en afhankelijk van het bedrijf waar je werk, de functie die je vervult en je ervaring en opleiding.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *